Nord's classical Virtual Analog Synth Nord LEAD 1/2/2x/3/4/A1 and Nord Rack versions

North Rack 2 factory patch reset

Postby andyweil » 25 Jul 2015, 16:15

Hi I'm new here so forgive me for asking seemingly obvious questions.

I've just bought a North Rack 2 with manual Version 2.x
So I've spent all evening listening to sounds and reading the manual
I'ts obvious that previous owner changed all patches so I want to get the Factory Presets.

I've read the page 101-108 and also 35. I can not find anywhere a true reset of the Factory Patches.

Mostly with digital equipment one has a possibility to reset Factory Settings/Presets by holding down a certain button while powering up said gear.

Also I have a second question,

How do I allocate different sounds to any of the 4 outputs

It would be really great if someone would help me with these problems

cheers
András László
andyweil
 
Posts: 3
Joined: 25 Jul 2015, 15:32
Country: Netherlands
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Lead 1/2/2x

North Rack 2 factory patch reset


Sponsor
 

Re: North Rack 2 factory patch reset

Postby Keys Wizard » 25 Jul 2015, 16:30

Welcome to the Forum !
You can download the factory settings on this page :http://www.nordkeyboards.com/sound-libraries/product-libraries/synthesizers/nord-lead-2/nord-lead-2-factory-sounds There are also instructions how to get these files
into your machine ! I guess the Rack 2 is compatible with the Lead 2 !
Succes !!
User avatar
Keys Wizard
 
Posts: 55
Joined: 05 Dec 2011, 12:19
Location: Arnhem, the Netherlands
Country: Netherlands
Has thanked: 29 times
Been thanked: 14 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 2
Your Nord Gear #2: Nord Lead A1

Re: North Rack 2 factory patch reset

Postby andyweil » 26 Jul 2015, 14:21

cheers for your help

now maybe you can answer my second question:

How do I allocate different sounds to any of the 4 outputs

It would be really great if someone would help me with these problems

cheers
András László
andyweil
 
Posts: 3
Joined: 25 Jul 2015, 15:32
Country: Netherlands
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Lead 1/2/2x

Re: North Rack 2 factory patch reset

Postby pablomastodon » 26 Jul 2015, 17:09

Each slot on the NR2 has an independent audio routing setting. This is discussed in detail in the manual.

Bless,

Pablo
bun fyah weh fyah fi bun
User avatar
pablomastodon
Patch Creator
 
Posts: 4360
Joined: 30 Apr 2010, 20:45
Country: Jamaica
Has thanked: 1874 times
Been thanked: 1893 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3
Your Nord Gear #2: Nord Wave

Re: North Rack 2 factory patch reset

Postby andyweil » 12 Aug 2015, 19:48

dear people thank you all for the answers
have a great R&R Summer
Andras László
andyweil
 
Posts: 3
Joined: 25 Jul 2015, 15:32
Country: Netherlands
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Lead 1/2/2x

Re: North Rack 2 factory patch reset

Postby garyoconnorDJ » 19 May 2020, 09:19

Hi all

I am new to the forum although being a member for a while, I to would like to reset my Rack 2, I have carried out the steps above using SysEx Librarian, Im not sure I'm doing it correctly, how do you know they've been transferred across correctly and do you have to erase the settings and programmes on the rack 2 before you can transfer the factory content across?

Its not very well documented I don't think although I have only been trying to sort this out this morning
garyoconnorDJ
 
Posts: 1
Joined: 14 Aug 2019, 14:45
Country: Great Britain
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Lead 1/2/2x


Return to Nord Lead / Rack Forum



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests