Share your complete Nord Stage 3 programs/patches including sample sets (nsmp files) used, including mp3 previews.
Forum rules
How to get the MP3-Player:
Upload a MP3 file where you play some notes using your sample.
Click the "PLACE INLINE" button after uploading the MP3 sample in order to automatically create a Flash MP3 player in your post!
Also check the Forum Rules, in particular rule #6 about the sharing of programs and samples.

Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Bluerabbitt » 27 Nov 2018, 18:45

Hi,
maybe thats a stupid Question :(

I have a nsmp3 file that i want transfer to Nord Stage 3 via Nord Sound Manager newest Version.
But he only can read ns3f or ns3b for bundle Sounds. This is a one Sound.

How can i transfer it to the stage 3?
Attachments
Ohne Dich.nsmp3
(2.78 MiB) Downloaded 26 times
Bluerabbitt
 
Posts: 12
Joined: 11 Nov 2018, 12:18
Country: Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3

Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3


Sponsor
 

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Ivan Jochner » 27 Nov 2018, 19:45

This one is a SAMPLE not a programm,you need to drag and drop in the Sample Section of NS3 Editor.
Last edited by Ivan Jochner on 27 Nov 2018, 19:46, edited 1 time in total.
Nord Stage 3
Yamaha Motif XS
User avatar
Ivan Jochner
 
Posts: 221
Joined: 14 Aug 2018, 20:30
Location: Vinnitsa /Ukraine
Country: Ukraine
Has thanked: 80 times
Been thanked: 131 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3
Your Nord Gear #2: Other Brand

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby analogika » 27 Nov 2018, 21:02

Once it's on the Stage, you need to create a new program with a synth that actually USES the sample to be able to play it.
On a new program, turn off all other engines (organs/pianos) and activate a synth engine.
Set the oscillator type to "SAMP" (sample).
Select the Ohne Dich sample using the rotary knob, and you will be able to play the sound.
User avatar
analogika
 
Posts: 2289
Joined: 21 Nov 2013, 10:02
Country: Germany
Has thanked: 502 times
Been thanked: 775 times
Your Nord Gear #1: Nord Electro 2
Your Nord Gear #2: Nord Stage 3

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Bluerabbitt » 29 Nov 2018, 21:07

Ivan Jochner wrote:This one is a SAMPLE not a programm,you need to drag and drop in the Sample Section of NS3 Editor.


Thank you for your answer, but how can i drag and drop to the ns3 Editor?
All Programs what i used from Nord (NS Editor, NS Sound Manager) cant read that file.

Usually I comfortable with Computers and my Keyboards, but sometimes my brain getting worse :(

Thank,
Reiner.
Bluerabbitt
 
Posts: 12
Joined: 11 Nov 2018, 12:18
Country: Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby analogika » 29 Nov 2018, 21:27

You Drag it into the sample section of the NORD SOUND MANAGER.

If you have the latest version, that will work.
User avatar
analogika
 
Posts: 2289
Joined: 21 Nov 2013, 10:02
Country: Germany
Has thanked: 502 times
Been thanked: 775 times
Your Nord Gear #1: Nord Electro 2
Your Nord Gear #2: Nord Stage 3


Return to Nord Stage 3 Programs (*.ns3p/*.ns3pb files)



Who is online

Users browsing this forum: angeloDundee and 2 guests