Share your complete Nord Stage 3 programs/patches including sample sets (nsmp files) used, including mp3 previews.
Forum rules
How to get the MP3-Player:
Upload a MP3 file where you play some notes using your sample.
Click the "PLACE INLINE" button after uploading the MP3 sample in order to automatically create a Flash MP3 player in your post!
Also check the Forum Rules, in particular rule #6 about the sharing of programs and samples.

Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Bluerabbitt » 27 Nov 2018, 18:45

Hi,
maybe thats a stupid Question :(

I have a nsmp3 file that i want transfer to Nord Stage 3 via Nord Sound Manager newest Version.
But he only can read ns3f or ns3b for bundle Sounds. This is a one Sound.

How can i transfer it to the stage 3?
Attachments
Ohne Dich.nsmp3
(2.78 MiB) Downloaded 13 times
Bluerabbitt
 
Posts: 7
Joined: 11 Nov 2018, 12:18
Country: Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3

Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3


Sponsor
 

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Ivan Jochner » 27 Nov 2018, 19:45

This one is a SAMPLE not a programm,you need to drag and drop in the Sample Section of NS3 Editor.
Last edited by Ivan Jochner on 27 Nov 2018, 19:46, edited 1 time in total.
Nord Stage 3
Yamaha Motif XS
Roland Integra 7
User avatar
Ivan Jochner
 
Posts: 102
Joined: 14 Aug 2018, 20:30
Location: Vinnitsa /Ukraine
Country: Ukraine
Has thanked: 53 times
Been thanked: 41 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3
Your Nord Gear #2: Other Brand

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby analogika » 27 Nov 2018, 21:02

Once it's on the Stage, you need to create a new program with a synth that actually USES the sample to be able to play it.
On a new program, turn off all other engines (organs/pianos) and activate a synth engine.
Set the oscillator type to "SAMP" (sample).
Select the Ohne Dich sample using the rotary knob, and you will be able to play the sound.
Current gear: analogika hamburg
analogika
 
Posts: 2050
Joined: 21 Nov 2013, 10:02
Country: Germany
Has thanked: 412 times
Been thanked: 670 times
Your Nord Gear #1: Nord Electro 2
Your Nord Gear #2: Nord Stage 3

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby Bluerabbitt » 29 Nov 2018, 21:07

Ivan Jochner wrote:This one is a SAMPLE not a programm,you need to drag and drop in the Sample Section of NS3 Editor.


Thank you for your answer, but how can i drag and drop to the ns3 Editor?
All Programs what i used from Nord (NS Editor, NS Sound Manager) cant read that file.

Usually I comfortable with Computers and my Keyboards, but sometimes my brain getting worse :(

Thank,
Reiner.
Bluerabbitt
 
Posts: 7
Joined: 11 Nov 2018, 12:18
Country: Germany
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Stage 3

Re: Stupid Question? nsmp3 file to Stage 3

Postby analogika » 29 Nov 2018, 21:27

You Drag it into the sample section of the NORD SOUND MANAGER.

If you have the latest version, that will work.
Current gear: analogika hamburg
analogika
 
Posts: 2050
Joined: 21 Nov 2013, 10:02
Country: Germany
Has thanked: 412 times
Been thanked: 670 times
Your Nord Gear #1: Nord Electro 2
Your Nord Gear #2: Nord Stage 3


Return to Nord Stage 3 Programs (*.ns3p/*.ns3pb files)



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests