Everything about the Nord Electro 2, Electro 3, Electro 4, Electro 5, and Nord Electro 6.

Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby Nordinary » 12 Aug 2018, 11:52

Hi. Just wondering if any Nord Electro 5D owners could tell me if the Electro 3 MiniMoog samples on the Nord website can be loaded into the Electro 5D keyboard?
http://www.nordkeyboards.com/sound-libr ... g-minimoog

Also, are there any samples available for the Electro 5D that is similar to the synthesizer used for the Rockford Files theme tune:
https://m.youtube.com/watch?v=hj8V5sRVXGk

...and also the sound from Fanfare For The Common Man:
https://m.youtube.com/watch?v=c2zurZig4L8

Jive Talkin at 1m 06s:
https://m.youtube.com/watch?v=oALKAh_bL5g

...and the Octave Synth at 4m 32s on I wanna be your lover:
https://m.youtube.com/watch?v=YYVcRtPDoCs

Thanks!
Nordinary
 
Posts: 11
Joined: 12 Aug 2018, 11:39
Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D


Sponsor
 

Re: Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby anotherscott » 12 Aug 2018, 12:45

Electro 3 samples can be loaded into Electro 5.

You can't really do a Rockford Files sound regardless of what samples you have. The sound uses portamento (glide between notes), an effect you can't replicate on an Electro.
anotherscott
 
Posts: 2288
Joined: 07 Jan 2011, 04:50
Has thanked: 11 times
Been thanked: 701 times

Re: Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby Nordinary » 13 Aug 2018, 14:44

Thanks. It's good to know that the samples will load.

I've been thinking about getting a 'real' keyboard for a while now an was deciding between a Nord Electro, Roland VR-730 or a Vox Continental. The ability to load samples makes the Electro more future proof than the others so I think I'm going to go for it.

Can the Electro load user samples or do they have to be from the Nord website?
Nordinary
 
Posts: 11
Joined: 12 Aug 2018, 11:39
Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Re: Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby Mr_-G- » 13 Aug 2018, 14:56

User avatar
Mr_-G-
Moderator
 
Posts: 3366
Joined: 18 Aug 2012, 16:48
Has thanked: 951 times
Been thanked: 880 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 2

Re: Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby Nordinary » 15 Aug 2018, 09:41

Thanks for the links. I ended up ordering a Nord Electro 6D that has a lot of analog synth samples in the factory presets. It's good to know I can add some more when needed.
Nordinary
 
Posts: 11
Joined: 12 Aug 2018, 11:39
Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Re: Loading Nord Electro 3 samples into an Electro 5D

Postby analogika » 15 Aug 2018, 09:47

Enjoy it!
Current gear: analogika hamburg
analogika
 
Posts: 1974
Joined: 21 Nov 2013, 10:02
Country: Germany
Has thanked: 379 times
Been thanked: 632 times
Your Nord Gear #1: Nord Electro 2
Your Nord Gear #2: Nord Stage 3


Return to Nord Electro Forum



Who is online

Users browsing this forum: IbMePdErRoIoAmL, TomS and 3 guests