Everything about the Clavia Nord Modular G2, G1, and Micromodular Synthesizers.

booting problems of my G1 modular

Postby AP001 » 17 Jan 2020, 22:16

Hi ,
I am having problems with my Nord modular G1. The problem is that it starts slowly, it may take 10 minutes or more ..., I thought it was broken, but when you leave it for a few minutes and make several attempts it works. I tried to adjust the 3.3v regulator by cutting the leg that is going to ground and then inserting a Multi-turn adjustment potentiometer to leave a voltage of 3.3v. But it has not worked. I know of some nord, other models that consume a lot of current, but are only restarting constantly, this seems a different problem. Anyone know what it can be about?

Thanks and a hug !
AP001
 
Posts: 2
Joined: 17 Jan 2020, 22:08
Country: Spain
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Modular

booting problems of my G1 modular


Sponsor
 

Re: booting problems of my G1 modular

Postby jamesattfield » 30 Jan 2020, 21:32

Hi, just so your post does not go without any replies, I have only G2's so don't have experience of G1 but I can suggest two possibilities which are common to electronics in the hope that they may help. If firmware related, the boot prom or the OS flash RAM might have become borderline. Perhaps the reload of an OS (especially if one would also reload the boot prom) might refresh the firmware. Second, perhaps a dry joint or hairline crack in a PCB trace which closes when the machine warms up? You look like you know how to use a soldering iron - perhaps going around the boot prom and flash chip might give a clue?

Good luck anyway, do post and let us know how you get on - I think there are still people here :)

The author jamesattfield was thanked by:
AP001
User avatar
jamesattfield
 
Posts: 2
Joined: 01 May 2019, 15:12
Country: Great Britain
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Your Nord Gear #1: Nord Modular
Your Nord Gear #2: Nord Modular

Re: booting problems of my G1 modular

Postby AP001 » 31 Jan 2020, 08:07

jamesattfield wrote:Hi, just so your post does not go without any replies, I have only G2's so don't have experience of G1 but I can suggest two possibilities which are common to electronics in the hope that they may help. If firmware related, the boot prom or the OS flash RAM might have become borderline. Perhaps the reload of an OS (especially if one would also reload the boot prom) might refresh the firmware. Second, perhaps a dry joint or hairline crack in a PCB trace which closes when the machine warms up? You look like you know how to use a soldering iron - perhaps going around the boot prom and flash chip might give a clue?

Good luck anyway, do post and let us know how you get on - I think there are still people here :)





hello I discovered that the cpu is defective, this situation I had with a dsp of korg 2000, the same problem, I think in a few days I have a new one to install. I am commenting and thank you very much for your response
AP001
 
Posts: 2
Joined: 17 Jan 2020, 22:08
Country: Spain
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Your Nord Gear #1: Nord Modular


Return to Nord Modular Forum



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests