We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience. If you "ACCEPT" setting, you are agreeing to our use of cookies. Accept
Everything about the Nord Electro 2, Electro 3, Electro 3HP, and Electro 4D, 4HP and 4 SW 73.

Re: Nord Electro 5 To Yamaha Dxr10 To Mixer setup

Postby Mr_-G- » 10 Jan 2017, 01:21

Best thing is that you try it.
I recently bought a pair of Alto TS210 (happy with them so far). When changing the gain of the inputs, it changes also the gain of the XLR link output. :-( So while I can send the XLR signal to the mixing desk, to be able to change the volume of the speakers without altering the XLR signal I will need a pair of DI boxes. Not sure this comment helps you or whether the DXRs are the same.
In my case I am planning to send a TS cable to a di box, the XLR output from the di box to the mixing desk and the link output from the di box into the speaker so I can control the speaker volume.
Last edited by Mr_-G- on 10 Jan 2017, 01:23, edited 1 time in total.
User avatar
Mr_-G-
Moderator
 
Posts: 2813
Joined: 18 Aug 2012, 16:48
Has thanked: 772 times
Been thanked: 746 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 2

Re: Nord Electro 5 To Yamaha Dxr10 To Mixer setup


Sponsor
 

Re: Nord Electro 5 To Yamaha Dxr10 To Mixer setup

Postby Deetee » 15 Apr 2017, 13:17

spradders wrote:Sorry to hijack this thread a little.... BUT ... does this mean I can use my dxr10 similar to a DI box? E.g. I plug L/R output from Nord into the L/R (jack) input on the DXR (to use as a stage monitor); then use it in Mono mode and take the XLR Link out straight to my FOH mixer? Hence giving me a mono balanced signal to the desk.
Is it Mic level signal from the Link output? Is it independent of (not changed by) the volume controls on the DXR?
Is that correct? I can't make sense of the Link diagram on the back of the DXR :-)


Did you manage to get answers on these? I was looking into getting a DXR and running two mono signals into it in the hope that I can lose my mixer and DI box (as well as upgrading my monitor) so have the exact same questions as you. Did you try running a test running the DXR to FOH? :)

EDIT: just seen Mrd G's response but would be good to know if the same applies to the DXR
Last edited by Deetee on 15 Apr 2017, 13:19, edited 1 time in total.
Deetee
 
Posts: 13
Joined: 06 Mar 2014, 20:38
Country: Great Britain
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Your Nord Gear #1: Nord Stage 2

Previous

Return to Nord Electro Forum



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests